| Tytuł: | Czy mam hipoglikemie? |
| Autor: | Damian 23.9.2010, 16:50 |
| Witam. Czasami, a ostatnio dosyć często mam sekundowe zawroty głowy, a nawet jak bym tracił na ułamek sekundy przytomność. Idąc, często wtedy ściąga mnie na jedną stronę, jest to najczęściej lewa strona, z daleka można stwierdzić że jestem pod wpływem alkoholu. Uczucie zwiodczenia mięśni nasila się ostatnio dosyć często. Przy tym jestem zazwyczaj senny. Oddaję krew, czy badanie krwi (bo chyba badają)powinna wskazać przyczynę takiego zachowania ? | |
Węglowodany
Węglowodany (zwane inaczej sacharydami) znane są każdemu z nas jako cukry. Ogólnie rzecz biorąc są to związki organiczne, zbudowane z trzech podstawowych pierwiastków: węgla, wodoru i tlenu
Cukrzyca jest chorobą, która, w dużym uproszczeniu, jest efektem niedoboru w organizmie insuliny, czyli hormonu produkowanego przez trzustkę. Insulina ma znaczący wpływ na to, jak przebiegają procesy przemiany materii zachodzące u człowieka, ponieważ bierze udział w ich regulacji
Brak apetytu
Jedną z najczęstszych przyczyn braku apetytu u osób starszych jest depresja, co wiąże się bezpośrednio z utratą masy ciała.