Hipoglikemia

hipoglikemia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Hipoglikemia- spadek poziomu cukru i oslabienie...

Tytuł:Hipoglikemia- spadek poziomu cukru i oslabienie...
Autor:Gienia
12.7.2010, 13:42
Witajcie.. Znowu wrocilam na diete i znowu walcze z hipoglikemia...koszmar to jakis. Organizm ( a w sumie pewnie grzyb) marzy o cukrze a w tej diecie - wiadomo-- jest on mocno ograniczony... i mniej wiecej po godzinie- dwoch od posilku po prostu robi mi sie slabo.. pot mnie oblewa i czasem rece drza... To paczetek diety- pierwszy tydzien i wiem ze pewnie ta sytuacja sobie potrwa ale jest to nieznosne--no i jak w takim oslabieniu szybko sobie cos przygotowac do zjedzenia- zgodnego z dieta.. jak sobie radzicie z takimi klopotami-- czy dlugo u Was trwalo to oslabienie ,, na cukrowym glodzie,,? Juznie ciagnie mnie psychicznie do slodyczy i slodkich potraw ale to ze slabne jest koszmarne...macie jakies zdrowe patenty na szybkie opanowanie takiego oslabienia?

Tytuł:Hipoglikemia- spadek poziomu cukru i oslabienie...
Autor:Hipka
30.7.2010, 13:45
Mam to samo wiec dobrze Cie rozumiem. Najważniejsze jest psychiczne nastawienie- NIE I KONIEC - NIKT I NIC NIE BEDZIE MNĄ DYRYGOWAC I ZARZĄDZAC! Tak sobie mowie..... Ale to jest b. trudne wiec ja sie ratuje Chromem. Jest taki preparat Chrom- Diet (w aptekach i zielarniach) Jak juz czuję, ze zwariuje to przez jakis czas biore te tabletki(przepis jest na opakowaniu) Mnie pomaga.

Tytuł: Hipoglikemia- spadek poziomu cukru i oslabienie...
Autor:karina
11.1.2011, 13:30
nie rozumie przy hipoglikemi czyli przy spadku cukru nie powinno sie jeść słodkiego,mierze cukier od 2dni na czczo mam 50,2 godz po posiłku 60do70 ,co robić,mam 35lat

Tytuł: Hipoglikemia- spadek poziomu cukru i oslabienie...
Autor:asia
24.1.2012, 17:32
moja mama miła hipoglikemie, kazali pic słodką herbate by cukier we krwi poszedł do góry. twoje pomiary sa bardzo niskie idz do specjalisty, spadek cukru moze wywołac wiele komplikacji

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

hipoglikemia_ciekawostki

Ciekawostki

Węglowodany
Węglowodany (zwane inaczej sacharydami) znane są każdemu z nas jako cukry. Ogólnie rzecz biorąc są to związki organiczne, zbudowane z trzech podstawowych pierwiastków: węgla, wodoru i tlenu

Czy wiesz, że...

Cukrzyca jest chorobą, która, w dużym uproszczeniu, jest efektem niedoboru w organizmie insuliny, czyli hormonu produkowanego przez trzustkę. Insulina ma znaczący wpływ na to, jak przebiegają procesy przemiany materii zachodzące u człowieka, ponieważ bierze udział w ich regulacji

Polecamy

Brak apetytu
Jedną z najczęstszych przyczyn braku apetytu u osób starszych jest depresja, co wiąże się bezpośrednio z utratą masy ciała.

Archiwum

Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Pomimo że metamizol dostępny jest od 1922 r. jego mechanizm działania nie jest do końca poznany. Zakłada się, że polega na hamowaniu aktywności COX w OUN, co z kolei powoduje zahamowanie syntezy prostaglandyn. Istnieje kilka hipotez wyjaśniających skuteczność analgetyczną substancji metamizol. Pyralgina zaliczana jest do najczęściej stosowanych preparatów o działaniu przeciwzapalnym oraz przeciwgorączkowym, w skład których wchodzi metamizol.