| Tytuł: | odchudzanie |
| Autor: | Krystyna 14.2.2011, 09:49 |
| Witajcie, mam dobra diete, gdzie mozna wszystko jesc z wyjatkiem weglowodanow, w trakcie jej stosowania poczulam sie zle, mialam bole glowy, pocilam sie i czulam mrowienie w lydkach i rekach, czy byly to objawy hipoglikemii ? teraz jem juz prawie tak jak kiedys, ale mrowienia mi sie zdarzaja, a takze skurcze miesni, jestem 2 tygodnie po diecie, czy to jet vreakcja mojego organizmu na niedobor cukru > moja koleznka ktora stosuje te diete, nie ma takich objawow, dodam ze ja nie choruje na cukrzyce. Pozdrawiam, Krystyna | |

Węglowodany
Węglowodany (zwane inaczej sacharydami) znane są każdemu z nas jako cukry. Ogólnie rzecz biorąc są to związki organiczne, zbudowane z trzech podstawowych pierwiastków: węgla, wodoru i tlenu
Cukrzyca jest chorobą, która, w dużym uproszczeniu, jest efektem niedoboru w organizmie insuliny, czyli hormonu produkowanego przez trzustkę. Insulina ma znaczący wpływ na to, jak przebiegają procesy przemiany materii zachodzące u człowieka, ponieważ bierze udział w ich regulacji
Brak apetytu
Jedną z najczęstszych przyczyn braku apetytu u osób starszych jest depresja, co wiąże się bezpośrednio z utratą masy ciała.