| Tytuł: | Co na bóle głowy u hipoglikemika? |
| Autor: | Grażyna 23.2.2011, 09:50 |
| Witam! Mam takie pytanie: choruję na hipoglikemię, ale dość często mam silne bóle głowy- co powinnam stosować na nie? Czy zwykłe leki przeciwbólowe nie zaszkodzą? Czy ktoś jest w podobnej sytuacji? | |
| Autor: | Marek 23.2.2011, 14:49 |
| Zwykłe leki przeciwbólowe, które możesz kupić bez recepty nie zaszkodzą Ci. | |
| Autor: | Misza 24.2.2011, 08:33 |
| Może powinnaś poradzić się farmaceuty lub lekarza. Oni zdecydowanie lepiej się na tym znają | |
| Autor: | Bogna7 24.2.2011, 12:53 |
| Ja proponuję Pyralginę. To jest świetny lek, który z pewnością Ci pomoże. Pozdrawiam! Bogna7 | |
| Autor: | Wanda 25.2.2011, 08:06 |
| Jeśli tak często miewasz różne bóle, to może zamiast tabletek przeciwbólowych wypróbuj inne sposoby na walkę z bólem- akupunkturę i akupresurę. | |
| Autor: | Wacław 25.2.2011, 10:58 |
| Możesz brać zwykłe tabletki przeciwbólowe, które kupisz wszędzie bez recepty. Nie zaszkodzą CI | |
Węglowodany
Węglowodany (zwane inaczej sacharydami) znane są każdemu z nas jako cukry. Ogólnie rzecz biorąc są to związki organiczne, zbudowane z trzech podstawowych pierwiastków: węgla, wodoru i tlenu
Cukrzyca jest chorobą, która, w dużym uproszczeniu, jest efektem niedoboru w organizmie insuliny, czyli hormonu produkowanego przez trzustkę. Insulina ma znaczący wpływ na to, jak przebiegają procesy przemiany materii zachodzące u człowieka, ponieważ bierze udział w ich regulacji
Brak apetytu
Jedną z najczęstszych przyczyn braku apetytu u osób starszych jest depresja, co wiąże się bezpośrednio z utratą masy ciała.