Hipoglikemia

hipoglikemia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Co na bóle głowy u hipoglikemika?

Tytuł:Co na bóle głowy u hipoglikemika?
Autor:Grażyna
23.2.2011, 09:50
Witam! Mam takie pytanie: choruję na hipoglikemię, ale dość często mam silne bóle głowy- co powinnam stosować na nie? Czy zwykłe leki przeciwbólowe nie zaszkodzą? Czy ktoś jest w podobnej sytuacji?

Autor:Marek
23.2.2011, 14:49
Zwykłe leki przeciwbólowe, które możesz kupić bez recepty nie zaszkodzą Ci.

Autor:Misza
24.2.2011, 08:33
Może powinnaś poradzić się farmaceuty lub lekarza. Oni zdecydowanie lepiej się na tym znają

Autor:Bogna7
24.2.2011, 12:53
Ja proponuję Pyralginę. To jest świetny lek, który z pewnością Ci pomoże. Pozdrawiam! Bogna7

Autor:Wanda
25.2.2011, 08:06
Jeśli tak często miewasz różne bóle, to może zamiast tabletek przeciwbólowych wypróbuj inne sposoby na walkę z bólem- akupunkturę i akupresurę.

Autor:Wacław
25.2.2011, 10:58
Możesz brać zwykłe tabletki przeciwbólowe, które kupisz wszędzie bez recepty. Nie zaszkodzą CI

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

hipoglikemia_ciekawostki

Ciekawostki

Węglowodany
Węglowodany (zwane inaczej sacharydami) znane są każdemu z nas jako cukry. Ogólnie rzecz biorąc są to związki organiczne, zbudowane z trzech podstawowych pierwiastków: węgla, wodoru i tlenu

Czy wiesz, że...

Cukrzyca jest chorobą, która, w dużym uproszczeniu, jest efektem niedoboru w organizmie insuliny, czyli hormonu produkowanego przez trzustkę. Insulina ma znaczący wpływ na to, jak przebiegają procesy przemiany materii zachodzące u człowieka, ponieważ bierze udział w ich regulacji

Polecamy

Brak apetytu
Jedną z najczęstszych przyczyn braku apetytu u osób starszych jest depresja, co wiąże się bezpośrednio z utratą masy ciała.

Archiwum

Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Pomimo że metamizol dostępny jest od 1922 r. jego mechanizm działania nie jest do końca poznany. Zakłada się, że polega na hamowaniu aktywności COX w OUN, co z kolei powoduje zahamowanie syntezy prostaglandyn. Istnieje kilka hipotez wyjaśniających skuteczność analgetyczną substancji metamizol. Pyralgina zaliczana jest do najczęściej stosowanych preparatów o działaniu przeciwzapalnym oraz przeciwgorączkowym, w skład których wchodzi metamizol.