| Tytuł: | niedocukrzenie krwi skutki |
| Autor: | truskawa 4.9.2011, 10:02 |
| Mój tata choruje na cukrzyce i parę dni temu miał spadek glukozy we krwi do 15. Praktycznie jest to już stan krytyczny. Prawdopodobnie leżał w takim stanie pół nocy. Lekarze powiedzieli, że jest uszkodzony pień mózgu wydawało mi się, że uszkodzenie pnia mózgu to zdarza się po wypadkach. Generalnie oddech ma swój i praca Jego serca też jest dobra. Czy jest szansa, że wyjdzie z tego ? Lekarze mówią, że może się nie wybudzić. | |
| Tytuł: | niedocukrzenie krwi skutki |
| Autor: | 20.1.2012, 22:48 |
| cześć :} mam na imie Patrycja i mam 14 lat , niedawno mój tato też miał identycznyn wypadek , napisz prosze , czy twój tato się obudził na te email ml123@xxx | |
Węglowodany
Węglowodany (zwane inaczej sacharydami) znane są każdemu z nas jako cukry. Ogólnie rzecz biorąc są to związki organiczne, zbudowane z trzech podstawowych pierwiastków: węgla, wodoru i tlenu
Cukrzyca jest chorobą, która, w dużym uproszczeniu, jest efektem niedoboru w organizmie insuliny, czyli hormonu produkowanego przez trzustkę. Insulina ma znaczący wpływ na to, jak przebiegają procesy przemiany materii zachodzące u człowieka, ponieważ bierze udział w ich regulacji
Brak apetytu
Jedną z najczęstszych przyczyn braku apetytu u osób starszych jest depresja, co wiąże się bezpośrednio z utratą masy ciała.